Optische glasvezel secundaire coatingslijn: Verbetering van de prestaties en duurzaamheid van glasvezelkabels

November 2, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Optische glasvezel secundaire coatingslijn: Verbetering van de prestaties en duurzaamheid van glasvezelkabels

Kabelfabricage: onderzoek naar de optische vezel secundaire coating extrusie lijn

  • De optische vezel secundaire coating extrusie lijn wordt gebruikt voor het aanbrengen van een secundaire beschermende laag op optische vezels.
  • Deze secundaire coating biedt extra bescherming en isolatie aan de delicate optische vezels, waardoor hun duurzaamheid en prestaties worden verbeterd.
  • De machine past een uniforme en nauwkeurige coating op de vezels aan, waardoor optische kabels van hoge kwaliteit worden gegarandeerd die bestand zijn tegen verschillende omgevingsomstandigheden en een betrouwbare gegevensoverdracht kunnen leveren.

         An optical fiber secondary coating extrusion line is a specialized piece of equipment used in the production of optical fiber cables. This extrusion line is designed to apply a secondary protective coating to optical fibers, which enhances their durability and performance. Here's a breakdown of the key components and functions of an optical fiber secondary coating extrusion line:

 

 

  • De optische vezel secundaire coating extrusie lijn is een gespecialiseerd apparaat dat is ontworpen voor het aanbrengen van secundaire coatings op optische vezels.Het speelt een cruciale rol bij de productie van glasvezelkabelsHier is een gedetailleerde beschrijving van het doel en de functies:

 

Doel:
Het primaire doel van de optische vezel secundaire coating extrusie lijn is om een beschermende secundaire coating aan optische vezels te bieden.

 

1- Milieubescherming: het beschermt delicate optische vezels tegen omgevingsfactoren zoals vocht, chemicaliën en fysieke slijtage.Dit is cruciaal voor het behoud van de integriteit van de optische signaaloverdracht op lange termijn..

 

2Mechanische bescherming: de secundaire coating geeft de optische vezels mechanische sterkte en maakt ze robuuster en veerkrachtiger tegen buiging en draaiing.Dit helpt bij het voorkomen van beschadiging tijdens installatie en gebruik.

 

3- Verbetering van de signaaloverdracht: door het verminderen van micro-buigverliezen en signaalverdunning, verbetert de secundaire coating de algemene prestaties van de optische vezels.Het maakt het mogelijk om signalen efficiënter en over langere afstanden te verzenden.

 

4Duurzaamheid: de coating verbetert de weerstand van de optische vezels tegen fysieke spanningen en verlengt de levensduur ervan.Dit is vooral belangrijk voor optische kabels die in moeilijke of buitenomgevingen worden geïnstalleerd.

 

Functies:
De optische vezel secundaire coating extrusie lijn bereikt deze doeleinden door middel van verschillende belangrijke functies:

 

1Extrusie: de apparatuur past een beschermende secundaire laag van polymeer op de primaire glasvezels aan.Dit coatingsmateriaal wordt zorgvuldig gekozen om de vereiste bescherming en signaaltransmissie eigenschappen te bieden.

 

2Verharding: De gecoate optische vezels ondergaan een verhardingsproces, waardoor de secundaire coating verstevigd wordt, zodat deze stevig aan de vezels hecht.

 

3Koeling: na het verhardingsproces worden de optische vezels gekoeld om de gewenste coating eigenschappen te bereiken.

 

4Diameterscontrole: de apparatuur regelt nauwkeurig de diameter van de secundaire coating om aan specifieke technische eisen en normen te voldoen.

 

5Kwaliteitsborging: optische vezel secundaire coating extrusie lijnen zijn uitgerust met kwaliteitscontrolesystemen om de coating dikte en de algehele kwaliteit van de gecoate vezels te controleren en te inspecteren.

 

               An optical fiber secondary coating extrusion line is a specialized piece of equipment used in the production of optical fiber cables. This extrusion line is designed to apply a secondary protective coating to optical fibers, which enhances their durability and performance. Here's a breakdown of the key components and functions of an optical fiber secondary coating extrusion line:

 

 

Samengevat is de optische vezel secundaire coating extrusie lijn een cruciaal onderdeel in de productie van hoogwaardige optische vezel kabels.en betrouwbaarheid, zodat zij voldoen aan de strenge eisen van de moderne communicatie- en gegevensoverdracht.

 

De Commissie is van mening dat de Commissie in de eerste plaats de nodige maatregelen moet nemen om de veiligheid van de luchtvaart te waarborgen.